Home Exposities De kunstenaars Contact

Wil Ruis-Dubbeldam, Schilderen

Uilenspiegelstraat 15
4744 RH Bosschenhoofd
0165-323807
wilruis@planet.nl

Al heel vroeg had een  liefde voor tekenen. Het is een passie.  Mijn schooljaren heb ik onder de lessen tekenend doorgebracht. Niet altijd tot genoegen van de leerkrachten. Wel tot vermaak van mijn dochter, die mijn schoolagenda's vond. Na de toenmalige kweekschool, waar men zei dat ik daar niet thuis hoorde, ben ik korte tijd op de avondschool van de Koninklijke Academie in Den Haag geweest.
Voor de klas ben ik altijd blijven tekenen en wel op het schoolbord, in de schoolkrant en heb het schoollogo op de gevel ontworpen. Bij elk verhaal maakte ik een bordtekening.
Diverse cursussen o.a. boetseren bij Jan Boer destijds bekend door Avenue, etsen, aquarelleren bij de plaatselijke kunstenaars in Katwijk en omgeving, 15 jaar heb ik op "Ars Aemula Naturae" in Leiden gezeten, een 300-jarig oud instituut, waar ik 7 jaar model getekend heb bij Gerard de Wit, schilder van o.a. Bob Smalhout, bekend destijds van t.v. en 7 jaar portret geschilderd heb bij Rudolf van Hees.
In Brabant miste ik het schilderen en mijn groep en  mijn grootste wens om nog eens de academie te doen is na 6 jaar Academie Turnhout, schilderen in vervulling gegaan. Ik heb daar met veel plezier gewerkt. Sinds 13 jaar ben ik lid van Kunstenaarscollectief CCH, waar ik verschillende malen meegedaan heb aan tentoonstellingen alhier. Ik ben lang mijn liefde, mensen tekenen en schilderen, trouw gebleven. De laatste serie gaat over woestijnmensen in Oman. Ik was onder de indruk van hun eenvoud, vreedzaamheid en vriendelijkheid en vooral...hun markante koppen.
Alles wat leeft boeit mij. Momenteel richt ik me meer op de natuur en ben me aan het bezinnen welke kant ik in de kunst op zal gaan.
Op de website van wil ruis-dubbeldam kun je verdere informatie en afbeeldingen zien

     
© 2018 - Kunstenaars Collectief