Home Exposities De kunstenaars Contact

Kennismaken met Kunst

Verrassende kunstexpo in Mariaschool Oudenbosch

Aanstaande zaterdag om 11.00 uur zal de officiële opening plaatsvinden van de kunstexpositie, georganiseerd door kunstenaarscollectief CCH uit Halderberge.
De opening zal gebeuren door burgemeester Vonk-Vedder, na een poëtisch intro van mw. Houweling.
De expositie biedt een breed en veelzijdig palet aan kunstvormen door zowel CCH kunstenaars als (internationale) gastexposanten. Ruimtelijk werk omringt door keramiek, teken- en schilderkunst, fotografie, 3D sculpturen etc., de bezoeker zal verrast worden door de diversiteit van het aanbod.
De Mariaschool is een locatie die bij uitstek geschikt bleek voor de expositie. Tentoonstellingsinrichtster Toos Schuring: “De lokalen zijn eigelijk kleine expositieruimte, groot genoeg om alle werken de ruimte geven”. Collega Francis Luijkx vult aan: “We kunnen hier iedere kunstenaar volledig tot zijn of haar recht laten komen”.

Lust voor het oog
“Het grote aantal gastexposanten vult de hoeveelheid werk van het kunstenaarscollectief aan. Hierdoor ontstaat een prachtige mix, zeg maar gerust een lust voor het oog”, aldus Arie Onnink, namens het collectief. “Bezoekers kunnen naast kunst ook de (voormalig) Mariaschool nog één keer bezoeken voordat deze onder handen wordt genomen.”
De Mariaschool in gelegen in het hart van Oudenbosch, in de nabijheid van de Kapel van St. Louis.
Wie actief de Cultuurmaand (en de Open Monumentendag) wenst te beleven, kan en mag deze expositie niet missen.
De expositie hoopt kunstliefhebbers te kunnen verwelkomen, maar ook de onbevangen bezoeker of passant die zijn ‘Cultuurrondje” door Halderberge doet. Ook is aandacht voor de jeugd: voor de kids is een eigen plek vrijgemaakt om zelf te schilderen en kleuren, en speciaal voor de jongeren is vanuit Brussel een kunstenaar met ‘skateboard-art’ aangetrokken.
De expositie is op twee weekenden geopend: op 8+9 en 15+16 september, (voormalig) Mariaschool, Ringstraat 3, Oudenbosch.

Juniorprijs der Markiezen 2018

19 mrt t/m 1 jun 20 18

markiezenhof@bergopzoom.nl

Zes weken lang krijgen leerlingen een podium in het Markiezenhof. De mooiste kunstwerken kun je bewonderen van 21 maart tot 3 juni in het museum. Het thema is ‘Open your mind it’s all there’. Centraal staat de mens met zijn brains en al zijn mogelijkheden, die heel veel kan bedenken en creatief kan zijn. Samen vormen wij de wereld en dus de geschiedenis en de toekomst.

De ‘Juniorprijs der Markiezen’ is een initiatief van de Stichting Vrienden van het Markiezenhof en heeft als doel jongeren meer te interesseren voor historie, cultuur en de plaats die zij daarin zelf hebben.

Er zijn zes categorieën Beeldend, Dans & Muziek, Proza & Poëzie, Techniek, Drama en Film & Video. De jongeren maken alleen of met een paar andere leerlingen een kunstwerk. Op 18 april is de prijsuitreiking, dan worden de winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs feestelijk bekend gemaakt.

California – Designing Freedom

Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch

17 mrt t/m 17 jun 20

CALIFORNIA: DESIGNING FREEDOM bestaat uit meer dan 200 objecten, verdeeld in vijf thematische secties. Gezamenlijk vertellen deze werken het verhaal van design in Californië, met de nadruk op individuele vrijheid. De vijf thema’s van de tentoonstelling verkennen verschillende facetten van deze vrijheid.

Art Breda 2018

19 t/m 22 apr 20 18

Breepark Breda, Nederland

Geniet van kunst, antiek en design uit de collecties van befaamde kunst- en antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst uit Nederland, België en Duitsland.

ART BREDA biedt een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer tonen topstukken uit hun collecties in een aantrekkelijke ambiance. Daarnaast brengen galerieën voor hedendaagse kunst een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent.

Art Brussels 2018

Van 20 t/m 22 apr 20
www.artbrussels.com

Art Brussels viert zijn 50ste verjaardag, en brengt 147 galeries samen uit 32 landen, ondergebracht in drie secties: 33 in DISCOVERY, 114 in PRIME en REDISCOVERY. Daarnaast zijn er 21 SOLO presentaties.

Het Internationale Comité en Discovery Comité selecteerden 36 nieuwkomers en 111 galeries die ook in de loop van de vorige jaren hebben deelgenomen. Anne Vierstraete, Managing Director van Art Brussels: “Met het vieren van de 50ste verjaardag van de beurs gaan we dit jaar terug naar onze roots, met een belangrijke vertegenwoordiging van Belgische galeries en een groot aantal galeriehouders dat opnieuw aan de beurs deelneemt. Art Brussels blijft een boeiend platform met verrassende ontdekkingen en aanstormend talent. Daarnaast zijn we erg trots op de deelname van een groot aantal internationaal gewaardeerde galeries.”

Brussel kan rekenen op de steun van een groot aantal verzamelaars met kunstcollecties en is de thuis geworden van vele Belgische en internationale kunstenaars. Het profiel van Art Brussels is nooit zo internationaal geweest met kunstgaleries uit maar liefst 32 landen, maar ook nooit zo Belgisch (32% Belgische galeries in 2018 t.o.v. 18% in 2017).

© 2018 - Kunstenaars Collectief